Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Για τα γεγονότα της 28/9/2016 – Κάλεσμα στην παγκρήτια πορεία

Στις 28/9 με αφορμή το Δ.Σ Ρεθύμνου με θέμα την εγκατάσταση οικογενειών προσφύγων στην Κρήτη, καλέστηκε συγκέντρωση από υποτιθέμενους αγανακτισμένους πολίτες, ανάμεσα στους οποίους στην πραγματικότητα υπήρχαν μέλη της Χ.Α., της ‘Ελλήνων Συνέλευσις’ του Α. Σώρρα και του ΣΑΟΡ (Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου). Ο ακραίος εθνικιστικός και ρατσιστικός λόγος τους προπαγανδιζόταν μέρες πριν με ντουντούκες στους δρόμους της πόλης. Αντιφασίστες και αντιφασίστριες απάντησαν άμεσα καλώντας συγκέντρωση ενάντια στο φασιστικό οχετό. Ακολούθησαν συμπλοκές ανάμεσα στο αντιφασιστικό μπλοκ και τους φασίστες με τα ΜΑΤ να συμπράττουν απροκάλυπτα με τους τελευταίους, πετώντας δακρυγόνα μόνο στους αλληλέγγυους, έξω από σχολείο, εν ώρα λειτουργίας του. Παράλληλα, άφηναν τους φασίστες να επιτίθενται με σίδερα και παλούκια. Αργότερα, ασφαλίτες έσυραν στο δρόμο μια κοπέλα σπάζοντάς της το χέρι και τη συνέλαβαν, χωρίς να της παρέχουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Το αποτέλεσμα ήταν 4 προσαγωγές, 2 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με πλήρως ανυπόστατες κατηγορίες. Όσο τα ΜΑΤ κατέστειλαν το αντιφασιστικό μπλοκ, οι φασίστες έκαναν ανενόχλητοι πογκρόμ στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα, η συνεδρίαση εντός του δημαρχείου εκτυλισσόταν κανονικά υπό την παρουσία και τις παρεμβάσεις φασιστών. Δεδομένου ότι τα γεγονότα διαδραματίστηκαν έξω από το δημαρχείο μέρα μεσημέρι και ότι τα ΜΑΤ βρίσκονταν εξ αρχής εντός του δημαρχείου, γίνεται φανερή η πολιτική στάση του δημοτικού συμβουλίου και του Μαρινάκη, παρά το ανθρωπιστικό προσωπείο που προτάσσουν κατά καιρούς. Το πλάνο της εγκατάστασης του προσφυγικού πληθυσμού σε ενοικιαζόμενα σπίτια (από επιχορηγήσεις ευρωπαϊκών φορέων και ΜΚΟ) το οποίο υπερψηφίστηκε, δεν αντικατοπτρίζει την «αγαθοεργία» του κράτους και των τοπικών αρχόντων, αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εγχώριων μικρών και μεγάλων αφεντικών, της τουριστικής βιομηχανίας και των ιδιοκτητών γης και ακινήτων. Ο εν λόγω συνδυασμός αποσκοπεί στην εξαναγκαστική εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στα χωριά, απομονώνοντάς τους και αφήνοντάς τους έκθετους στις ενέργειες μπάτσων και ντόπιων φασιστών, προκειμένου να αποτελέσουν ένα υποτιμημένο, ελεγχόμενο και πλήρως καταπιεσμένο εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση, προωθώντας τη δημιουργία πολλών ακόμη Μανωλάδων.
Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ρέθυμνο αποτελούν μέρος ενός γενικότερου κλίματος φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων  απέναντι στον μεταναστευτικό πληθυσμό και στον αλληλέγγυο προς αυτόν κόσμο. Η απάντηση σε αυτές τις φωνές δεν είναι άλλη από τη δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης, ισότητας και συντροφικότητας μεταξύ των καταπιεσμένων. Το ζήτημα είναι ο κάθε μετανάστης και η κάθε μετανάστρια να νιώθει και να είναι ασφαλής. Απειλή δεν αποτελούν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, τα κράτη και ο πόλεμος.
Να μην αφήσουμε τον τρόμο, την ξενοφοβία και τα συμφέροντα που παίζονται εις βάρος αυτών των ανθρώπων να υπερισχύουν. Η ανοχή οπλίζει το χέρι του φασίστα. Τσακίζουμε το φασισμό, παλεύουμε για τη ζωή.
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10 ΣΤΙΣ 12:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Συνέλευση αλληλεγγύης στις/στους μετανάστριες/ες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου